MAREENA :: ТЕХНО СИНОД (13.03.20) – UA

zastavka

Українська  English

Mareena_Photo

Mareena, як багаторічна резидентка клубу Tresor та засновниця лейблу / промо-групи UNRUSH, добре відома своїми еклектичними смаками, будуючи свої техно-сети, фактично усуваючи межі між жанрами. Коротко поговорили з нею перед її запланованим виступом у Львові на Техно Синоді від Textura, щоб дізнатись кілька фактів що стоять за її музичним досвідом.

Для початку розкажи про еволюцію своїх музичних смаків і як почалось твоє знайомство з техно?
– Моє перше свідоме знайомство з техно музикою відбулось у 1998 році, коли батьки взяли мене на Love парад в Берліні, і касетних записів  моєї сестри з піратського радіо „Evosonic“. Мені вдавалось «позичати» ці записи, коли вона ходила на вечірки, і я захопилась електронною музикою.  “What is the time, Mr. Templar” від Jasper Dahlbäck був важливим екземпляром електронної музики, який я тоді почула, і моя зацікавленість зросла.  2000 рік позначив мій вхід на техно-сцену (щасливі 20 років!). Я почала прокрадатись до клубів і діставати діджеїв для ідентифікації треків, оскільки тоді ще не було засилля Shazam та Інтернету. Один із ді-джеїв запросив мене до його локації на афтепаті і сталось диво. Він показав мені як зводити треки. Техно було дуже фанковим на початку 2000х і до сьогодні ви можете чути певний грув, що походить з тих часів.

(Jasper Dahlbäck – What is the time, Mr. Templar)

Чи є в тебе продюсери чи лейбли, які, відчуваєш, вплинули найбільше на формування твоїх смаків в техно?
– The Advent, шведські техно артисти на зразок Cari LekebuschJoell MullThomas Krome, чикагський гетто хаус/техно, Stenny FranssenDJ HellDJ RokDJ HMCDopplereffektSteve RachmadJames RuskinAphex TwinBasic ChannelJeff Mills і UR.
З недавнього я слідкую за всіма релізами від BlawanStojcheVladimir DubyshkinEjeca з Dance TraxStennyBarker і Kuldaboli, якщо згадати кількох.

Які твої улюблені треки, що доводилось грати найчастіше?
– Треки, що рідко залишаються вдома:
Blawan – Many Many Pings
The Subjective – Tremmer
Objekt – Ganzfeld (досі один з моїх улюблених треків на завершення сету)
Stojche – Accent (незабаром вийде на його дебютному альбомі)
Devilfish – Man Alive
Stenny Franssen & Monika Kruse – Good Fellas

…. Ви почуєте :)

Якщо говорити про твої смаки, які 3 слова найкраше їх описують?
– грув, енергетика, фанковість (для клубних сетів)
– ефімерність, задумливість, п’янкий (для ембіент сетів)

Незабаром виповниться 10 років як ти приєдналась до клубу Tresor, не дивно, що ти називаєш його другим домом. Які відбулись зміни в клубі за цей час і якими бачиш зміни в техно культурі загалом за цей період?
– Так, неймовірно як час летить. Я думаю, що нове місце не зазнало багатьох суттєвих змін. З відкриттям клубу OHM, простору Kraftwerk, і перезапуском Фестивалю Atonal, клуб знову відкрив місця для більш експериментальної музики, що чудово. Лейбл був дуже важливим та новаторським для техно, тому класно бачити, що він залишається все ще актуальним.
Загалом електронна музика стала світовим явищем з багатьма піджанрами. Останній раз коли мене запитали яке техно я граю, то я подумала “гаразд, мій тип техно може не бути техно для інших”. Колись так не було. Це була обмежена ніша. Завдяки всесвітньому комерційному успіху техно, артисти можуть подорожувати по всьому світі і непогано заробляти собі на життя. Але культурний аспект починає потерпати, капіталізм у дії.

Чи є якісь події пов’язані з цим клубом, які тобі найбільш пам’ятні за цей час?
– Мій самий перший виступ у Трезорі в 2011
– Фестиваль Tresor 25 років в 2016. Лише погляньте на цей lineup.
– Відкриття нового клубу від Трезор у Дортмунді разом з James Ruskin у грудні 2019. Який вайб, важлива історія для мене з певних причин.
– Коли діджеїла поряд з Moritz von Oswald і Juan Atkins в 2017

Твій проект Unrush зароджувався в період коли ти потребувала перезавантаження. Якою ти зараз бачиш місію цього проекту?
– Музика Unrush все ще залишається моєю втечею від щоденного життя. Звичайно додалось більше роботи, наприклад з лейблом, але це все ще проект мого серця. Я досі маю багато планів з Unrush і з нетерпінням чекаю, щоб ропочати більш інтенсивну роботу над ним.

Чи маєш якісь зацікавлення поза музикою?
– Спорт, природнє лікування тіла, як акупресура, кулінарія

Ти в Україні будеш вперше, чи відомо тобі щось про Львів?
– Я насправді з нетерпінням чекаю побачити Львів, і вас, хлопці. Ніколи не була в Україні і мені дуже цікаво як воно там. Я рідко роблю попереднє дослідження місць, де граю, люблю “йти за вітром” або коли водить хтось з місцевих, як ви…

Українська  English

Posted on: March 10, 2020, by : max