Nørbak :: Textura #21 (11.01.19) – UA

norbak2

Українська  English

norbak1

Почнемо з твого сценічного імені. Чому Nørbak?
– Перш за все, хочу подякувати, що запросили мене на це інтерв’ю, приємно. Ця назва не має конкретного значення. Коли починав цей проект, то шукав ім’я, і якось з друзями, з якими тусуюсь, придумали деякі варіанти, Norbak був один з тих, що мені сподобався і я просто додав “ø” замість звичайного “о”, що насправді звучить як Noerbak, а не Norbak, але я вже давно змирився з тим, щоб пояснювати людям як правильно казати (сміється). Проста історія!

Яким був твій зв’язок з музичною сферою, до того як приєднався до електронної сцени? Що для тебе означає музика?
– Зв’язок з музикою розпочався з хіп-хопу і деяких саундтреків до фільмів, які мені дуже подобались, в основному роботи Ганса Ціммера, але моїм першим контактом з електронною музикою був драм-енд-бейс, який я слухав кілька років, а потім було техно, з яким мене познайомили друзі, і одразу ж полюбив його! Для мене музика це те, що я хочу виразити, але слів для цього недостатньо, це може бути техно чи ембіент, які є основними музичними жанрами з якими працюю на даний момент.

В який момент ти вирішив самостійно створювати музику і що надихає тебе в цьому процесі?
– Мені настільки подобалась музика, яку слухав, що хотів дізнатись як її створюють. Я не мав поняття як це робиться і був повністю захоплений процесом, а коли почав щось вивчати, то вирішив спробувати!

Розкажи хто і що мало найбільший вплив на формування твоїх смаків?
– Озираючись назад, я, напевне, маю сказати, що саме Ганс Ціммер  був тим, хто вплинув на мене найбільше. Як вже сказав вище, я слухав багато його саундтреків і вони сильно мене надихнули.

Які б ти вибрав три слова, щоб описати музику, яку створюєш? 
– Моє звучання еволюціонувало за останній рік, але на даний момент три слова, які б використав: Гіпнотичний, Емоційний, Ефектний.

Кілька слів про португальске техно середовище. Наскільки популярним є техно в твоїй країні?
– Воно (техно середовище) сильно зростає, якщо порівнювати з тим, яким було кілька років тому, фестивалі стають більшими, лайн-апи наповнені музикою на будь-який смак, що добре, оскільки є баланс для того, щоб всі були задоволені! Наприклад, фестиваль Neopop  робить чудову роботу в цьому напрямку. Багато нових артистів, як і я, що з’являються в останні роки, зокрема такі як ChristinneA Thousand DetailsTemudomenosdois та Vil, усі вони створюють якісні речі, і я бачу  велике майбутнє для них всіх!

Які б ти міг назвати місцеві клуби чи промо групи, що роблять цікаві техно івенти?
– На думку одразу спадає  Club 118, це вражаючий клуб з класною саундсистемою, чудовою атмосферою та лайн-апом, який ретельно підібраний його власником, єдиним та неповторним  Lewis Fautzi! Клуби Gare Porto та Lux Frágil також дуже круті.

norbak2

Назви продюсерів і лейбли, які для тебе зараз найбільш актуальні.
– Мені дуже подобається те, що робить Kwartz, для нього це був вдалий рік, також S100, це проект, який призупинився кілька років тому, але досі дуже актуальний і надихаючий для мене, чудові роботи видав A.Brehme, і звичайно ж Oscar Mulero, який від самого початку є моїм улюбленим артистом, сильно захоплююсь та поважаю його, для нього це також був вдалий рік, багато хорошої та різноманітної музики. Якщо говорити про лейбли, то на даний момент це Semantica, але мені також дуже подобаються DelirioHoroOwnlife і Warm Up, я граю музику з цих лейблів практично в кожному своєму сеті, якісні роботи!

Чарт Топ 10 треків Nørbak в 2018 на Resident Advisor

2018 рік був продуктивним для тебе, заклавши міцний фундамент на майбутнє. Поділись планами на 2019.
– 2019 розпочнеться з релізу на лейблі Оскара Мулеро Warm Up Recordings, це буде розширений EP з 7 треків, де фокус буде більше на танцювальному техно, це для мене важливе досягнення. Потім буде реліз на лейблі  Edit Select з більш глибокими роботами, більше для душі ніж тіла, складатиметься з 4 треків, після чого чекаю на вихід мого першого сольного вінілу на лейблі Eternal Friction Records з реміксами від PursentSvarog та Stanislav Tolkachev. На протязі року з’являться також інші новини.


Чи маєш якісь хобі та зацікавлення поза музикою? 
– Останнім часом займався крос-фітом, це допомагає трохи очистити думки, люблю прогулянки на природі, коли маю вільну хвилинку, а також слухаю багато подкастів на різноманітні теми, щоб бути в курсі того, що відбувається навколо мене.

Що знаєш про Україну і чи чув про Львів вже раніше?
– Про Україну чув немало хорошого, що там дуже відкриті люди. Один мій друг, що недавно був по програмі Еразмус поблизу України, сказав мені, що вартує відвідати Львів, він наповнений енергією.  Дуже чекаю цієї поїздки, впевнений ця поїздка буде особливою. Рахую дні!

interview – Karma Detalis

Українська  English

 

Posted on: December 25, 2018, by : max