Yan Cook :: Textura #15 (15.09.17) – Ukr

YC (5)

Українська   English   Русский



Textura (T): Попри те, що ти український продюсер, місцева аудиторія знайома з тобою віддалено, оскільки виступаєш зараз виключно закордоном. Розкажи чому вирішив пов’язати себе з музикою, хто вплинув на смаки і чому саме техно?

Yan Cook (YC): – Вирішив присвятити себе музиці приблизно в 16 років, коли відправив пару треків на лейбл і їх забрали на реліз, тоді і прокинувся цей азарт. Також одразу був націлений на Європу. На початках дуже вплинув на мене Dubfire, потім лейбл CLR. Взагалі багато хто надихає і впливає. Чому техно? Коли вперше почув, то відразу зрозумів що це 100% моє

(T): Враховуючи твоє звучання, мабуть логічно, що саме Німеччина стала відправною точкою твоїх виступів закордоном. Чи відчуваєш себе там повністю своїм за стільки років виступів і який з івентів тобі найбільше відклався в пам’яті?
YC: – В цілому в Європі завжди відчуваю себе гостем, так як приїжджаю всього на пару днів, щоб відчути себе своїм, там потрібно пожити. Дуже запам’ятався мій перший виступ в клубі Tresor, Берлін.

(T): Цього року ти дебютував в Америці: Нью-Йорк, Сан-Франциско, Лос-Анджелес – якщо говорити про клубне середовище, помітив для себе якісь відмінності з Європою?
 YC: – У США також люблять Техно як і в Європі, можливо не в таких маштабах, але все ж. Так, ну наприклад у них вечірки закінчуються набагато раніше, ніж в Європі і більшість Техно вечірок підпільні (в Лос-Анджелесі клубам дозволено працювати до 2гої ночі, в Нью-Йорку строга система ліцензування, що ускладнює існування андеграундних рухів на основі закону, що діє ще з 1926 р., – примітка)

(T): Порівнюючи з початком твоєї кар’єри, що особисто відчуваєш змінилось в твоєму звучанні, і загалом як оціниш світові тенденції та зміни в техно музиці?
YC: – Відчуваю, що в добру сторону змінилась якість звучання, треки стали більш збалансованими і сподіваюся, що я на правильному шляху. Техно зараз дуже широкий і глибокий жанр з безліччю під-жанрів і стилів, мені це дуже подобається, впевнений, нудно точно не буде.

(T): Вже вийшло  16 вінілових робіт з твоєю участю (спільних і виключно своїх), а цього року ти запустив ще й свій власний лейбл Cooked. Що це для тебе значить, як довго виношував цю ідею і чи є якісь далекоглядні плани?
YC: – Ідея свого лейблу з’явилась ще пару років тому, мені хотілось випускати нові треки в світ якомога швидше, а не чекати 6-12 місяців релізу, але тоді не було можливості, та й зарано було. Зараз я відчуваю, що готовий, також з’явилося пару досвідчених у цій справі знайомих, які мені допомагають з дистрибуцією і лейблом в цілому. Щодо планів, я цілком задоволений першим релізом, тобто вже точно буде як другий, так і третій 😊 Також в планах запрошувати інших артистів.

(T): Чи вдається слідкувати за тим як розвивається техно середовище в Україні? Як оціниш зміни хоча б в тому ж Києві?
YC: – За Техно сценою в Україні я особливо не слідкую, все що можу сказати, подобається клуб Closer в Києві, але буваю там рідко.

(T): Ти виступаєш і записуєш подкасти виключно з своєю музикою, але поділись які техно продюсери і лейбли для тебе зараз найбільш актуальні по звучанню ?
YC:
– Складно когось виділити, дуже багато цікавих артистів. Люблю слухати Техно подкасти. Ретельно стежу за лейблами з якими працюю – Delsin, ARTS, Planet Rhythm і тд.

(T): Яку з своїх робіт ти найбільше цінуєш на даному етапі?
YC:
– Всі роботи ціную, намагаюся в кожен трек вкласти по-максимуму. Напевно більше ціную пластинки на Delsin, так як думаю на них було витрачено найбільше сил і часу. До речі кажучи про Delsin, зовсім скоро будуть новини про нову платівку  😉

(T): Які твої хобі, зацікавлення окрім музики?
YC: – Дуже подобається все, що пов’язане з цифровим артом (Digital Art), люблю “пофотошопити”, погратися в 3D редакторі і так далі. Останні кілька років дуже захопився фільм-мейкінгом (кіно). Є велике бажання у майбутньому зняти свою короткометражку, в жанрі Horror.

(T): Чи був вже раніше у Львові?
YC: – Ні, у Львові буду в перший раз, давно хотів побувати 😊

інтерв’ю – Karma Detalis

Українська   English   Русский

Posted on: August 17, 2017, by : max