Na Nich :: Textura #14 (28.04.17)

na_nich_2

na_nich_2

Так розумію, що твій зв’язок з техно був ще до проекту Sunchase, після чого була пауза і ти повернувся до цього стилю вже в 2015 як Na Nich.
Відчув нові ідеї та сили для цього, чи це було більш ситуативне рішення?
– Можна сказати, що “пряма бочка” – це початок моєї продюсерської кар’єри. Пам’ятаю в далекому 98-му році ми з другом несамовито грались на dancemachine, яка до речі дала мені основи аранжування. Потім був drum n bass, потім знову пряма бочка, починаючи з 2006, і потім знову dnb. Але за останні 7 років моє оточення змінилося.
Всі мої друзі і знайомі зараз – це люди з techno і house тусовок. Тому цей факт теж має великий вплив на мій production.

Як оціниш зміни в техно за останній час і в чому бачиш особливість цієї музики в порівнянні з іншими стилями (з тим же ж d’n’b) ?
– Складно сказати,  але помічаю, що часи важкого techno пройшли. Зараз багато хто більш зосереджений на груві і глибині, ніж на тупому рубілові. Ще мені подобається те, що сучасне techno стало ближче до трансу. Це не той типовий транс, який ми всі знаємо. Тут мова скоріше йде про гіпнотизм, який несе в собі трек.

Ти сам з Дніпра, хоч і проживаєш в Києві. Чи слідкуєш за змінами андеграундної клубної сцени в рідному місті, можеш дати їм оцінку?
– Мінімально стежу. Нещодавно наприклад відкрився хороший клуб Module. Дніпру якраз не вистачало такого місця. Так що все тільки починається.

Стосовно київської техно сцени. Чи не відчувається перенасичення у місцевої аудиторії такою кількістю різноманітних івентів, кількість яких різко зросла за останні 2 роки. Чи навпаки?
– Думаю, до перенасичення нам ще далеко. У Києві всього лиш один толковий клуб, та й свої заходи Rhythm Büro ми робимо 3-4 рази на рік. Івенти є, але я б не сказав, що їх багато. Швидше ми спостерігаємо становлення сцени.


na nich

Дебют Na Nich відбувся на першому Rhythm Büro в березні 2015. Враховуючи вже накоплені виступи, вихід EP (плюс на підході ще один), інші фактори, як змінилось розуміння цього проекту за цей час? На скільки цікавим/перспективним він є для тебе і які плани на найближчий час?
– Це перший проект, на який я чітко можу подивитися збоку і конкретно бачу що мені потрібно. Також я радий, що поруч зі мною є друг і мій агент Ігор Глушко, який займається букінгом і іншими “паперовими” питаннями, так що я можу зосередитися тільки на музиці. В плані перспектив, вважаю, що обмежень немає. Все залежить тільки від нас самих.

На яких настроях переважно робиш акцент під час виступів Na Nich?
– Гарне питання. В основному намагаюсь добитись глибокого і гіпнотичного груву. Але, в ідеалі, потрібно завжди бути гнучким, і відчувати настрій на тацполі, і вже танцювати від цього.

Який з лайв виступів Na Nich тобі на даний момент більш за все пам’ятний і які плани на цей рік?
– Перший live на нашій першій вечірці Rhythm Büro із Zadig. Пам’ятаю аж дуже серйозно готувався і все вийшло дуже навіть круто. Плани – нові версії лайву, робота над треками, планування вечірок для Rhythm Büro і 22:22.

інтерв’ю – Karma Detalis

Posted on: April 25, 2017, by : max

Leave a Reply