KLINIKA :: Textura #10 (21.10.16)

klinika_photo1

На Textura #10 чекаємо в нашому підвалі цікавий продюсерський проект KLINIKA –  чернівецьке техно дуо, що вже має в своєму багажі солідну кількість релізів на різноманітних техно лейблах,  чималий досвід виступів закордоном і їм безперечно є чим поділитись із львівськими любителями техно музики. Про деякі моменти життя та творчості поговорили з одним з учасників тандему Віталієм Михайлюком (до слова, інший колега по цеху теж Віталій)

klinika_photo1

Розкажи як і чому створювалась Klinika, коли вперше почали виступати і сіли за продакшн?
Проект Klinika створювався в 2009 році,  як колектив двох саундпродюсерів з однаковим баченням техно музики та її подачею для слухачів. Через декілька місяців після створення перших робіт про нас почули і з’явилися перші виступи, спочатку в рідному місті Чернівці, а потім і по Україні.

У вас команда з 2х людей, як діляться ролі, що спільного і чим доповнюєте один одного?
Особливість нашої техно команди в тому, що в продакшні Klinika завжди присутня конкуренція між мною та моїм колегою. Я стараюсь створити краще звучання ніж Віталік і навпаки, завдяки цьому ми не стоїмо на місці, а завжди розвиваємось.
Коли ж виступаємо, то це суперництво перетворюється в саунд, який доповнюємо разом.
Нам здається, що саме це є нашою формулою успіху, адже там де конкуренція та єдина ціль зробити продукт кращим – завжди буде хороший результат.

Яка атмосфера домінує у ваших сетах, на чому переважно робите акцент?
Ми виступаємо вже 7 років і за цей час наш саунд та атмосфера в сетах трохи змінилась. Раніше робили акцент на dark techno та на потужні і безкомпромісні сети без пауз на перепочинок для слухачів. Зараз же наші сети стали більш універсальні для будь якого вуха, адже за 2 години виступу ми можемо зіграти Hypnotic, Raw, Cutting Edge, Dub, Acid та багато інших стилів Techno.
Сприйняття музики залежить від її подачі діджеєм, тому на нашу думку ідеальна атмосфера в наших сетах це синусоїда від більш насиченого техно до більш атмосферного. Таке поєднання дозволяє задовольнити смак кожного любителя техно музики.

По вашим відчуттям як змінилась Klinika з часом? В яку сторону рухаєтесь?
Після часу проведеного в Німеччині можемо сказати що Klinika тільки міцнішає. Переломні моменти позаду, наші погляди стали більш синхронними, саме завдяки цьому впевнені, що рухаємось в правильну сторону.

klinika_photo11

За ті півтора року, проведені в Німеччині, що позитивного змогли почерпнути, а що навпаки, можливо, розчарувало?
Час проведений в Німмечині – це великий досвід, який нам вдалось почерпнути. Ми змогли побачити яка є ситуація з техно в країні, де воно було створено, послухати багатьох відомих артистів, виступити в дуже цікавих локаціях та задовольнити нашим саундом німецького слухача.
Єдине що нас розчарувало, а саме коли ми повернулись додому, це розвиток техно музики та клубного життя у нас в країні.
Україна відстає від Німеччини в цьому напрямку років на 40, але ми сподіваємось, що завдяки талановитим артистам, промо командам таким як TEXTURA та підтримки держави скоро ми вийдемо на хороший рівень.

Ваші улюблені продюсери/діджеї ?
Jeff Mills, Dax J, Ellen Allien, Bas Mooy, Emmanuel, Marcel Fengler, Reeko, Truncate, Marcel Dettmann, Marcelus, Developer, Blawan, Bleaching Agent, Shifted, Moerbeck, Exium, Planetary Assault Systems, Subjected та багато багато інших.

Які з ваших треків найчастіше використовували в сетах?
Можемо виділити треки Surfing (Naked Lunch Records), Pasadena (Driving Forces), Razor (Naked Lunch Records), Berlin (Android Muziq) та Rot (Klinika Records).

Чим цікавитесь поза музикою? Які хобі?
Колекціонуємо марки :)

А коли востаннє були у Львові і чи маєте щось спільного з цим містом?
Останній раз були у Львові декілька років назад, але найбільше це місто запам’яталося з часів коли ми починали нашу кар’єру, тоді частенько бували там.Детальніше ознайомитись та купити релізи хлопців можна тут:
http://classic.beatport.com/artist/klinika/114723/tracks
записи сетів:
https://soundcloud.com/technoklinika
https://www.mixcloud.com/klinika/

Posted on: October 11, 2016, by : max

Leave a Reply